Skartjønn – Perfekt for friluftsfamilien!

Skartjønn ligger 1200 m.o.h. i naturskjønne omgivelser vest for Kvenna, ca 2 timers gange fra gården. Hytta ligger inne på Hardangervidda Nasjonalpark. Stien inn er varda og lett å gå, for både liten og stor. Ved en del vann ligger det båter man kan benytte seg av under oppholdet. Skartjønn ligger også fint til i forhold til turer i området og andre fiskevann i nærheten. De som leier her kan fiske med garn i Stavatjønn og Skartjønn.

Oppholdet passer for turinteresserte, fiskeentusiaster, familier med barn eller for deg som kun ønsker å oppleve fjellets natur og ro.

Når kan du leie?
Hytta leies ut pr. uke fra lørdag til lørdag, fra ca 01. juli og frem til reinsjakta starter 20. august hvert år.


 •  

  Antall rom 3
  Antall sengeplasser 6
  Areal (kvm) 45
  Avstand til nærmeste hytte 30 min gange
  Oppvarming Vedovn
  Toalett Utedo
  Pris 12 500,- / uke
 •  


Turtips
Skartjønn ligger fint til i forhold til turer i området og det er andre fiskevann i nærheten velegnet for ørretfiske. Turstier finner du lite av her oppe. Det er kun stier som går til hyttene, ellers er det bare å peke seg ut en topp, eller et punkt på kartet! Området er en forholdsvis uberørt del av Hardangervidda, og er du heldig så kan du se både reinsdyr, ryper, fjellrev, kongeørn og en og annen elg.

Ytterligere info
Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken. Kjøkkenet er utstyrt med det man trenger, og har propan og gass stekeovn til matlaging i tillegg til vedfyring. Hytta har to soverom (køyer) og to sengeplasser i stua (køye). Hytta har vedskjul og utedo. Vann hentes fra bekken nedenfor og garn henger i skjulet.

Totalpakke
Prisen på kr 12 500,- pr. uke inkl. taxibåt tur/retur over Møsvatn, hytte 1 uke i fantastisk natur på Hardangervidda for inntil 6 personer, garnfiske i Skartjønn og Stavatjønn og stangfiske i flere andre vann. Privat parkering på Varland er også inkl. i prisen.


For de som ikke ønsker å bære all bagasje selv har vi dette tilbudet: Tørrvarer, drikke o.l kan kjøres inn med snøscooter. Dere tar kontakt og bestiller varer på butikken Spar Rauland, ca 14 dager før påske (tlf 35 07 31 64). Esker blir da pakket og merket med navn. Vi henter varene og kjører de til fjells, slik at varene står der når dere ankommer hytta på sommeren.
Pris for henting og scootertransport er kr 200,- pr. eske.
Muligheter for helikopter/sjøfly – www.fjellfly.no – tlf 45206888

Tips: Hermetiserte poteter på spann, ferdige blandet melposer til brød (ferskt brød fra gasstekeovn).

For opphold – ha med: Kart, sovepose, kompass, mat, varme klær, dopapir, fyrstikker og stearinlys.

 

Last ned nødplakat    Regler for leie og avbestilling