Ragnvaldshuset, utleiehytte på gården med kort vei til Mogen Turisthytte

Ragnvaldshuset (970 m.o.h.), ligger på gården, i naturskjønne omgivelser med utsikt mot Kvenna. Hytta ligger fint til i forhold til turer i området, fiske i Kvenna, Møsvatn og andre fjellvann inne på Hardangervidda.
Argehovd er en av Norges høyestliggende gårder som fortsatt er i drift og her vil du finne sauer, hester, katten frk. Fransen og hunden vår Ola. Det ligger også noen privathytter på gården.

Oppholdet passer for turinteresserte, fiskeentusiaster, familier med barn, familie med flere generasjoner eller for deg som kun ønsker å oppleve Hardangerviddas natur og ro.

Når kan du leie?
Fra 25. juni til 10. september


 •  

  Antall rom 4
  Antall sengeplasser 6
  Areal (kvm) 55
  Plassering Ligger fint til på gården
  Oppvarming Vedovn
  TV Ja
  Kjøleskap Ja
  Innlagt vann/strong> Ja, inkludert vannklosett og dusj
  Pris 12 500,- / uke
 •  


Turtips
Ragnvaldshuset ligger fint til på gården med utsikt ned mot elva. Fra gården er det flere ulike turalternativer ut på Hardangervidda.

 • En god tur og fisketur er å følge elva oppover på østsiden langs stien, inn til steinbua på Sandhyl – ca 90 minutter hver vei. Har du lyst til å koke deg en kaffekopp i steinbua eller bare inn å varme deg, kan du låne nøkkel av oss – om den er ledig.
 • En annen fin tur er å ta båten på andre siden av Kvenna og opp til enten Bunuten eller Stavatjønn, som begge er gode fiskevann – ca 60 minutter hver vei.
 • Kvennavegen ligger litt nedenfor hytta. Stien er tilrettelagt med klopper, badeplass, benker, en «snakkeboks» der du kan høre om livet på Møsstrond. Stien er 1,9 km i lett terreng og tar deg helt ned til elva med fine svaberg og en fantastisk utsikt. Etter endt tur er det fint å gå innom Mogen og kjøpe is eller ferske kanelboller før man går hjem igjen!
 • Bak Mogen Turisthytte kan du gå etter røde T-er opp til Gjuvsjåen – ca 90 minutter hver vei.

Ytterligere info
Kjøkkenet er fullt utstyrt med det man trenger og har stort kjøleskap og vanlig stekovn til matlaging. Frysemuligheter i en hytte ved siden av. Det er to soverom i hytta med plass til 6 personer. I det ene rommet er det en køyeseng pluss en enkeltseng. På det andre rommet er det en overkøye og en 120 cm seng nede.(Det står også en IKEA-seng tilgjengelig om noen vil ligge i stua) Det er dyner og puter i sengene, men man må ha med seg eget sengetøy og håndklær. Hytta har innlagt vann og strøm, eget bad med dusj og innlagt toalett. Tv med parabol og familiespill.

Totalpakke
Prisen på kr 12 500,- pr. uke inkl. taxibåt tur/retur over Møsvatn, hytte 1 uke for inntil 6 personer og fiske i Kvenna og ca 8 fjellvann. Privat parkering på Varland er også inkl. i prisen.

For opphold – ha med: Kart over Hardangervidda, kompass, mat og det man ellers trenger, toalettpapir og klær tilpasset høyfjellet. Har dere glemt noe eller dere føler det mangler noe på hytta, kom å lån av oss!

Last ned nødplakat    Regler for leie og avbestilling